| Autor |
Nowe ''Klątwy'' - Wasze zdanie |
^Sakebi Administrator
|
| Dodane dnia 20-04-2009 15:27 |
|
|
Wczoraj pojawiło się na stronie info o dwóch nowych ''Klątwach'', jakie niedługo będą miały premierę w Japonii.
Dziś pojawił się trailer, który pokrótce obrazuje z czym będziemy mieli do czynienia.
Wprawdzie długi on nie jest, ale mam nadzieję, ze obie części zapowiadają się nieźle, co sugeruję po tym króciutkim zwiastunie. Tym bardziej, że Takashi Shimizu czuwa nad całością. Mam nadzieję, że ten pan mnie nie zawiedzie. 
czekam na obie produkcje niecierpliwie...
"呪い人z93;の怒りで死亡しz89;場所に人住んで演技にキャストしますz90;人に到達することができます-死ぬことをしてz89;呪い再び生まれている..." 呪怨

|
|
| Autor |
RE: Nowe ''Klątwy'' - Wasze zdanie |
~Lucas Użytkownik
|
| Dodane dnia 21-04-2009 22:28 |
|
|
Trailer wygląda super, ale jak dziś przeczytałem opisy fabuł obu filmów, to powiem, że wydają mi się jakoś naciągane.
co rzuciło mi się przede wszystkim w oczy to to, że nie ma nawiązania do Kayako Saeki, czyli to jakby zupełnie różne i nie powiązane ze sobą produkcje. Jedynie motyw klątwy się powiela.
Szkoda, choć i tak czekam z niecierpliwością  |
|
| Autor |
^Sakebi Administrator
|
| Dodane dnia 03-05-2009 09:34 |
|
|
Nie chcę nic mówić, ale sami przyznacie, że gra wygląda po prostu cudnie.
Grafika jest śliczna, choć powiewa mi tu SH oraz RE, ale nie przeszkadza.
Trailerek nacieszył moje oczy i JA CHCĘ WIĘCEJ!!! 
"呪い人z93;の怒りで死亡しz89;場所に人住んで演技にキャストしますz90;人に到達することができます-死ぬことをしてz89;呪い再び生まれている..." 呪怨

|
|
| Autor |
~Lucas Użytkownik
|
| Dodane dnia 08-05-2009 09:06 |
|
|
Tak, gra jest naprawdę zaje***ta. Przynajmniej zwiastun tak wygląda.
Słusznie Grendel napisał w SB, że pewnie nie wyjdzie ona na kompa. Choć każdy może się łudzić nadzieją, choć mi się marzy zagranie w nią na mojej zasłużonej konsoli PS2, ale to już w ogóle jest nierealne 
Ale trzeba powiedzieć, że wygląda naprawdę obiecująco. Grafika jest cudna i gdyby mi wpadła w ręce, to z pewnością przez długi, długi czas nosa ze swojej nory nie wystawię  |
|
| Autor |
~yumi Użytkownik
|
| Dodane dnia 11-06-2009 16:24 |
|
|
Sakebi, widzę, że jesteś fanką Ju-On.
Super, to tak samo jak i ja. Jednak nawiązując do tematu, oczekuję niecierpliwie kolejnych odsłon Ju-On, choć jeżeli za wszystkim nie stoi Shimizu, to mam obawy.
Coś mi się wydaje, że daleka będzie droga, aby dorównać produkcjom, które nakręcił Shimizu. Zresztą widać to już chyba po trailerach, ale póki co nie będę krakać, bo może się okazać, że się po prostu mylę. |
|
| Autor |
^Sakebi Administrator
|
| Dodane dnia 11-06-2009 23:51 |
|
|
Po pierwsze - witaj Yumi na pokładzie Japonia Dream! 
Po drugie - fakt, jestem zagorzałą fanką dzieł Takashi Shimizu i ''Ju-On'' (cała seria) należy do moich ulubionych j-horrorów.
Po trzecie - moim zdaniem po trailerach nie ma co wysuwać pochopnych wniosków. Wszak to zaledwie kilka minut obrazu. Dajmy całemu dziełu, a w zasadzie dwóm szansę. Może nie będzie tak źle i coś czuję, że da się to obejrzeć w miarę godnie. 

|
|
| Autor |
~yumi Użytkownik
|
| Dodane dnia 23-06-2009 08:02 |
|
|
No nie wiem, jak dla mnie nie wygląda to aż tak dobrze. Ale fakt, teraz nie ma co gdybać. Poczekamy aż film do nas trafi (o ile trafi w ogóle) i po seansie będzie można powiedzieć czy oba dorównują swoim poprzednikom.
** Jeśli się nie boisz, znaczy że nie żyjesz ** |
|
| Autor |
~Arcibo Użytkownik
|
| Dodane dnia 23-08-2009 14:52 |
|
|
|
zgadzam się z Yumi. Nowe zwiastuny Klątw jakoś mizernie wyglądają i obawiam się, że obie dużo stracą. Mam nadzieję, że się mylę. |
|
| Autor |
~Magda Użytkownik
|
| Dodane dnia 24-08-2009 19:54 |
|
|
yumi napisał/a:
Sakebi, widzę, że jesteś fanką Ju-On.
Super, to tak samo jak i ja.
Ja także uwielbiam serię JU-ON. Jest ona moim zdaniem świetna, dziwni mnie tylko że niektórzy krytykują ją i uważają za głupi horror .No ale o gustach się nie dyskutuje . Wracając do tematu to uważam,że obie części JU-ON będą świetne i nie zawiedziemy się na nich  |
|
| Autor |
^Sakebi Administrator
|
| Dodane dnia 24-08-2009 20:35 |
|
|
|
Magda napisał/a:
...dziwni mnie tylko że niektórzy krytykują ją i uważają za głupi horror...
No cóż, sądzę, że mówią to ludzie, którzy nie rozumieją w ogóle japońskiego kina grozy, baaa...nawet pewnie azjatyckiego i zaszufladkowani są tylko w produkcjach ''Made in USA''.
''Ring'' także niejednokrotnie był, jest i pewnie będzie ''beszczony'' przez zwykłych wyjadaczy zachodnich filmów.

|
|
| Autor |
~Lucas Użytkownik
|
| Dodane dnia 29-09-2009 08:00 |
|
|
Widzę, że ktoś już' się zapoznał z jedną z nowych ''Klątw''.
Choć recenzja potwierdza moje obawy: nie ma żadnego nawiązania do wcześniejszych filmów Shimizu. Ech...
Sakebi, nie orientujesz się może czy wyszła już Girl in Black? |
|
| Autor |
~Magda Użytkownik
|
| Dodane dnia 29-09-2009 10:07 |
|
|
|
Lucas napisał/a:
Sakebi, nie orientujesz się może czy wyszła już Girl in Black?
Ja coś słyszałam,że ma wyjść dopiero w październiku gdzieś na początku. Ciekawe jak wypadnie  |
|
| Autor |
^Sakebi Administrator
|
| Dodane dnia 29-09-2009 10:38 |
|
|
''Girl in Black'' można już sobie obejrzeć, ale...nie ma do niej jeszcze napisów pl. Nie wiem, kiedy się pojawią, nie wiem nawet czy są już angielskie. Muszę popytać, ale sam film już jest dostępny.

|
|
| Autor |
~Magda Użytkownik
|
| Dodane dnia 29-09-2009 17:14 |
|
|
|
Sakebi napisał/a:
''Girl in Black'' można już sobie obejrzeć, ale...nie ma do niej jeszcze napisów pl.
To dzięki za info . Ja słyszałam ,że ma wyjść dopiero na października. Co do napisów to fakt może ich jeszcze nie być . Ja nawet do The Grudge: Old Lady in White nie znalazłam napisów  |
|
| Autor |
^Sakebi Administrator
|
| Dodane dnia 29-09-2009 17:49 |
|
|
Napiproject ma napisy do Old Lady... 

|
|
| Autor |
~Magda Użytkownik
|
| Dodane dnia 29-09-2009 19:52 |
|
|
Sakebi napisał/a:
Napiproject ma napisy do Old Lady... 
Arigato  |
|
| Autor |
~Arcibo Użytkownik
|
| Dodane dnia 30-09-2009 08:41 |
|
|
Jeszcze nie widziałem tych dwóch nowych Klątw, ale widzę, że chyba nie powinienem się spieszyć. Wolę zapolować na piątą część Whispering Corridors  |
|
| Autor |
~Lucas Użytkownik
|
| Dodane dnia 23-11-2009 19:13 |
|
|
Saki, poproszę o namiary do ''Girl in Black'' + napisy pl.  |
|
| Autor |
^Sakebi Administrator
|
| Dodane dnia 24-11-2009 07:14 |
|
|
Na PW podeślę. Ciekawe, że natrafiłam na nie zupełnym przypadkiem, podobnie zresztą jak na wersję filmową, bo poprzednia była z...rosyjskim lektorem. 

|
|
| Autor |
~yumi Użytkownik
|
| Dodane dnia 26-11-2009 07:46 |
|
|
Ja też się nie pogniewam, jak mi napisy podrzucicie. Skąd je macie, bo ja nie mogłam nigdzie znaleźć? 
** Jeśli się nie boisz, znaczy że nie żyjesz ** |
|