Strona Główna Forum
Nawigacja
Portal
  Strona Główna
  Forum
  Szukaj
  Reklama
  Redakcja
  O stronie

Dodaj

Kinematografia japońska
  Recenzje
  Aktorzy
  Twórcy
Kinematografia azjatycka
  Recenzje
  Aktorzy
  Twórcy
Japonia
  Sport
  Książki
  Artykuły
  J-music
  Kuchnia
  Japonia
  Popkultura
  Sztuka i kultura
  Anime & Manga
Ostatnie Artykuły
Wild Zero
Marebito (aka The St...
Kaidan shin mimibuku...
Ginî piggu: Pîtâ no ...
Kaidan shin mimibuku...
Reklama

Konnichiwa

Azunime

Dark Project

Inner

Festiwal Japoński

JAPANicon

Zobacz Temat
Japonia Dream | 日本国 | Serwis o japońskiej sztuce filmowej. Poznaj Japonię, kraj pełen wrażeń! | Forum serwisu Japonia Dream | Kinematografia
Autor Wasze opinie na temat recenzowanych filmów/artykułów
^Sakebi
Administrator

Dodane dnia 05-02-2010 16:00
W serwisie pojawia się wiele recenzji filmowych, z którymi niekoniecznie musicie się zgodzić. Wiadomo, że każdy z nas ma inny gust i każdemu podoba się inne kino.
Jako, że nie mamy uruchomionej opcji komentowania bezpośrednio pod filmami, postanowiliśmy utworzyć dział/temat, w którym będziecie mogli wyrazić swoje opinie na temat danego filmu bądź artykułu.

Grendel poruszył już kwestię Okuribito ( http://japoniadream.pl/readarticle.php?article_id=395 ). Recenzja została napisana przez Łukasza Maciejewskiego z magazynu FILM.
Ja osobiście filmu jeszcze nie miałam okazji obejrzeć, dlatego też w tej sprawie wypowiedzieć się zbytnio nie mogę. Jednak słyszałam wiele pozytywnych opinii na temat tego filmu, tak więc trudno mi uwierzyć w słowa Maciejewskiego, ale nie oglądałam, tak więc wszystko jeszcze przede mną...

"呪い人z93;の怒りで死亡しz89;場所に人住んで演技にキャストしますz90;人に到達することができます-死ぬことをしてz89;呪い再び生まれている..." 呪怨

4547752 http://www.agnieszkakijewska.blogspot.com Wyślij Prywatną Wiadomość
Autor RE: Wasze opinie na temat recenzowanych filmów/artykułów
~yumi
Użytkownik

Dodane dnia 06-02-2010 09:30
Wielu filmów, które tu recenzujecie nie oglądałam, tak więc nie mnie się wypowiadać. Owszem, takie perełki jak ''Kwaidan'' czy ''Onibaba'' znam, ale do recenzji nic nie mam, gdyż całkowicie podzielam zdanie Recenzentów.
Właściwie to spełniają one swoje zadanie bardzo dobrze: albo zachęcą do obejrzenia, albo wręcz przeciwnie.

** Jeśli się nie boisz, znaczy że nie żyjesz **
Wyślij Prywatną Wiadomość
~Lucas
Użytkownik

Dodane dnia 08-02-2010 19:47
Podzielam zdanie Grendela. Uważam, że Maciejewski grubo pojechał po filmie Takity i zupełnie niesłusznie.
~Kasia
Użytkownik

Dodane dnia 25-02-2010 08:44
Muszę zobaczyć ten film. Nie bardzo się znam na tym, ale recenzja to recenzja i każda opinia jest dla mnie ważna. Jak obejrzę, to zobaczę.
~muniek
Użytkownik

Dodane dnia 19-04-2010 20:52
Sakebi, ja w sprawie ''The Shock Labirynth''. Nazwanie filmu chłamem jest grubo nie na miejscu. Nie możemy szufladkować dzieł Shimizu tylko i wyłącznie na podstawie znakomitej serii ''Ju-On'. Reżyser ciągle brnie dalej. Niech tworzy, zobaczymy co z tego wyniknie.

Są dni, są chwile, Są ludzie i są debile...
^Sakebi
Administrator

Dodane dnia 20-04-2010 07:47
Nie nazwałam filmu ''chłamem''. Pokaż mi proszę zdanie, gdzie to słowo się pojawiło. smiley
Jak dobrze pamiętam, napisałam że Shimizu rzucił nam ochłap, a to różnica.
Nie szufladkuję japońskiego reżysera tylko na podstawie''Klątw'', ale sam przyznasz chyba, że póki co nie mamy zbyt dużego ''materiału'' porównawczego, dlatego też kojarzę go z ''Klątwami'' i do tych wielkich filmów przyrównuję najnowsze dzieło.

"呪い人z93;の怒りで死亡しz89;場所に人住んで演技にキャストしますz90;人に到達することができます-死ぬことをしてz89;呪い再び生まれている..." 呪怨

4547752 http://www.agnieszkakijewska.blogspot.com Wyślij Prywatną Wiadomość
~muniek
Użytkownik

Dodane dnia 27-04-2010 16:53
Dajmy reżyserowi szansę. Mimo wszystko uważam, że ''The Shock Labirynth'' jest bardzo dobrym horrorem, na miarę ''Klątw''.

Są dni, są chwile, Są ludzie i są debile...
~yumi
Użytkownik

Dodane dnia 29-04-2010 09:02
Z ciekawości obejrzę, ale nie będę się nastawiala na hit

** Jeśli się nie boisz, znaczy że nie żyjesz **
Skocz do Forum:
Polecamy

Logowanie
Nazwa Użytkownika