| Autor |
J-music |
^Sakebi Administrator
|
| Dodane dnia 10-02-2009 21:45 |
|
|
Czyli jak w temacie. Znacie, słuchacie? Może macie swoje ulubione grupy? 
Moimi faworytami są głównie Malice Mizer, Schwarz Stein i Blood, którego słucham najkrócej, ale niektóre kawałki naprawdę powalają. 
Edytowane przez Sakebi dnia 17-02-2009 21:26 |
|
| Autor |
RE: J-music |
~Hinatka1010 Użytkownik
|
| Dodane dnia 18-04-2009 13:49 |
|
|
Ja na razie słucham: D, An Cafe, alice nine., Vidoll, Ayabie, The GazettE Lolita23q, SuG, Girugamesh, Dir En Grey, dalej już nie pamiętam, bo tego jest cholernie dużo XD Ale jak sobie przypomnę to dopiszę XD
Hinatka1010 |
|
| Autor |
^Sakebi Administrator
|
| Dodane dnia 18-04-2009 15:48 |
|
|
An Cafe też słucham od czasu do czasu. Bardzo fajna, skoczna muzyka. 
Uwielbiam utwór ''Lock On The Brand New World'', ale niestety ciężko go dorwać. 
"呪い人z93;の怒りで死亡しz89;場所に人住んで演技にキャストしますz90;人に到達することができます-死ぬことをしてz89;呪い再び生まれている..." 呪怨

|
|
| Autor |
~Kraken Użytkownik
|
| Dodane dnia 21-04-2009 17:57 |
|
|
Ja raczej mało japońskiej muzyki słucham...
Ostatnio przesłuchałem kilka piosenek zespołu Tyrant - polecam 'Rebirth of old Serpent' i 'Only the Moon knows' 
Ps. Ostatnio, w
szkole koleżanka robiła prezentację o japońskich zespołach... czemu tam są (prawie) sami transwestyci??!

Edytowane przez Kraken dnia 21-04-2009 17:58 |
|
| Autor |
^Sakebi Administrator
|
| Dodane dnia 21-04-2009 18:50 |
|
|
Hahaha...no właśnie sęk w tym, że żaden muzyk transwestytą nie jest. Po prostu mylnie ich się za takich postrzega głównie z powodu stylu Visual Kei, który właśnie charakteryzuje się takim a nie innym wyglądem japońskich grup muzycznych. 
"呪い人z93;の怒りで死亡しz89;場所に人住んで演技にキャストしますz90;人に到達することができます-死ぬことをしてz89;呪い再び生まれている..." 呪怨

|
|
| Autor |
~Kraken Użytkownik
|
| Dodane dnia 21-04-2009 20:03 |
|
|
Wiesz, Sakebi ja jestem ludź prosty i jak pan przebiera się za panią to to dla mnie transwestyta 
Wiesz, Sakebi ja jestem ludź prosty i jak pan przebiera się za panią to to dla mnie transwestyta 
 |
|
| Autor |
^Sakebi Administrator
|
| Dodane dnia 21-04-2009 22:19 |
|
|
Nie, no ok. To typowe ''zachodnie'' myślenie. 

|
|
| Autor |
~Lucas Użytkownik
|
| Dodane dnia 21-04-2009 22:23 |
|
|
Prawda jest taka, że gdybym nie znał Visual Kei, to pewnie też bym pomyślał, że ''smakowite'' laski śpiewają w tych japońskich bandach 
A wracając do tematu to najczęściej słucham kultowego X Japan. Nie ma to jak japoński heavy metal. 
Edytowane przez Lucas dnia 21-04-2009 22:25 |
|
| Autor |
~Hinatka1010 Użytkownik
|
| Dodane dnia 22-04-2009 16:09 |
|
|
Znam ten ból. Ostatnio mojej mamie puszczam teledyski XD I mamuś ma identyczną mentalną, ale po wytłumaczeniu co to jest visual kei, zmieniła zdanie XD To i tak dobrze XD Heh 
Hinatka1010 |
|
| Autor |
^Sakebi Administrator
|
| Dodane dnia 22-04-2009 16:23 |
|
|
A to teledyski można znaleźć? Nigdy żadnego mi się nie udało (oczywiście pomijając te z YouTube, etc...). Muszę poszukać 

|
|
| Autor |
~Hinatka1010 Użytkownik
|
| Dodane dnia 22-04-2009 16:28 |
|
|
Jak na razie znajdowałam na youtube może w przyszłości poszukam dalej 
Hinatka1010 |
|
| Autor |
~Kraken Użytkownik
|
| Dodane dnia 22-04-2009 17:41 |
|
|
Wiecie, ja jestem prostym ludziem i jak pan przebiera się za panią to dla mnie to 'transwestyta'
Ale cóż, widać się nie znam
 |
|
| Autor |
^Sakebi Administrator
|
| Dodane dnia 24-04-2009 15:49 |
|
|
Ostatnio dość dużo się mówi o rzekomym koncercie An Cafe, który ma się odbyć najprawdopodobniej w sierpniu w Poznaniu.
Póki co traktuję to jako fanowską plotkę, gdyż żadne info na ten temat nie dotarło do nas, ani nie można znaleźć żadnej sprawdzonej informacji na ten temat.
Fajnie by było swoją drogą odchamić się nieco i pojechać na An Cafe, jeżeli okaże się, że zagrają faktycznie. 

|
|
| Autor |
~melmo Użytkownik
|
| Dodane dnia 08-05-2009 01:48 |
|
|
Nie będę zaprzeczać że zainteresowałam się stroną ze względu na poruszany tu temat j rocka, zajrzałam do paru profili (X JAPAN, Malice Mizer, Vidoll & more) i , niestety, bardzo sie rozczarowałam. Informacje nie pełne, chaotyczne, często po przekręcane... Szkoda, mogło byc tak fajnie. |
|
| Autor |
~Lucas Użytkownik
|
| Dodane dnia 08-05-2009 09:00 |
|
|
No cóż, publikujemy informacje, które do nas trafiają. Wierzymy w uczciwość i sumienność ludzi, którzy pomagają współtworzyć serwis, dlatego nie sprawdzamy wszystkiego, co trafia na adres strony, gdyż mamy za mało ludzi do tego.
Zresztą Japonia Dream jest serwisem, który swoją największą uwagę skupia na kinematografii. Reszta działów, to taka mała ''odskocznia''.
Ludziom najłatwiej jest krytykować, ale chętnych do edycji tego, co jest błędne nie ma.  |
|
| Autor |
^Sakebi Administrator
|
| Dodane dnia 13-05-2009 10:28 |
|
|
Lucas, nie denerwuj się. Wszystkim nie dogodzisz. 

|
|
| Autor |
~Hinatka1010 Użytkownik
|
| Dodane dnia 26-05-2009 14:29 |
|
|
To prawda nie ma takich ludzi, bo oni chca tylko gotowce brać, i nic nie robiąc przy tym XD I tylko potrafią gadac, a nie robić XD
Hinatka1010 |
|
| Autor |
~Lucas Użytkownik
|
| Dodane dnia 02-06-2009 07:42 |
|
|
No niestety, z tego co widzę i po rozmowie z Sakebi - gotowce są już i tu zamieszczane.
W takim wypadku troszkę mnie nie dziwi postawa Melmo. Zapewne wiele zwłaszcza starszych czasowo notek zawiera dużo błędów i są pewnie nieaktualizowane.
A tu właśnie pojawiły się te skopiowane. 
A nawiązując do tematu: dzięki Saki usłyszałem jakiś czas temu Schwarz Stein. Muszę przyznać, że muzyka bardzo ciekawa. Na kolana powala mnie album ''New Vogue Children''.  |
|
| Autor |
~yumi Użytkownik
|
| Dodane dnia 11-06-2009 16:29 |
|
|
Ale jeżali coś napiszę się wcześniej, to ciężko to potem znowu aktualizować.
Nie słucham zbyt dużo j-music, od czasu do czasu tylko Gackta, bo mam kilka płyt, ale tak to raczej muzycznie Japonia mnie nie kręci.  |
|
| Autor |
^Sakebi Administrator
|
| Dodane dnia 11-06-2009 23:56 |
|
|
Ostatnio zauroczył mnie teledysk X-Japan - Kurenai Live 1992. Tu macie link http://www.youtube.com/watch?v=CUsAmb15njo. Doprawdy niesamowity POWER!!!!! 

|
|