| Autor |
Uwagi względem serwisu JD: problemy, sugestie, pomysły, etc... |
^Sakebi Administrator
|
| Dodane dnia 04-02-2009 12:13 |
|
|
Jeżeli macie jakieś uwagi co do funkcjonowania serwisu Japonia Dream, zauważycie jakieś problemy na stronie lub po prostu wpadniecie na pomysł, który będzie można wykorzystać na JD, to możecie właśnie tu się podzielić swoimi propozycjami.
Proszę się nie krępować i obiecujemy, że każda uwaga zostanie rozpatrzona.  |
|
| Autor |
RE: Uwagi względem serwisu JD: problemy, sugestie, pomysły, etc... |
~Kraken Użytkownik
|
| Dodane dnia 04-02-2009 19:25 |
|
|
Welcome back!!
Forum na razie wygląda dość ... 'dość' ubogo, ale w najbliższym czasie się to, mam nadzieję zmieni (zamierzam mu w tym pomóc )
Ale żeby nie było: brakuje mi tu 2 rzeczy:
-shout boxa
- Diablo-emoty:
 |
|
| Autor |
@Petroniusz Super Administrator
|
| Dodane dnia 04-02-2009 22:30 |
|
|
|
Shoutbox dodany, obecnie dla każdego (nawet niezalogowanego). |
|
| Autor |
^Sakebi Administrator
|
| Dodane dnia 05-02-2009 11:32 |
|
|
Kraken napisał/a:
Welcome back!! 
Forum na razie wygląda dość ... 'dość' ubogo, ale w najbliższym czasie się to, mam nadzieję zmieni (zamierzam mu w tym pomóc  )
Ale żeby nie było: brakuje mi tu 2 rzeczy:
-shout boxa
- Diablo-emoty: 
No właśnie do tego także miałam nawiązać: zachęcamy do zakładania tematów, na które chcielibyście pogawędzić. Wprawdzie Użytkowników mamy niewiele, ale mam nadzieję, że niedługo nasze grono się powiększy.  |
|
| Autor |
~Kraken Użytkownik
|
| Dodane dnia 05-02-2009 16:11 |
|
|
O, brakuje mi tu jeszcze jednego: Działu 'pogaduchy' albo coś podobnego na forum, co by się userzy integrować mogli
 |
|
| Autor |
^Sakebi Administrator
|
| Dodane dnia 06-02-2009 20:30 |
|
|
Dziś dodaliśmy nowy dział: Kinematografia azjatycka. Podobnie jak to jest w dziale Kinematografia japońska, tak i ta podzielona jest na recenzje, aktorów i twórców.
Wszystko dlatego, że recenzji azjatyckich filmów też w zanadrzu trochę mamy.  |
|
| Autor |
@Petroniusz Super Administrator
|
| Dodane dnia 09-02-2009 22:39 |
|
|
Zachęcamy do zamieszczania linku do serwisu we wszelkiego rodzaju stopkach/podpisach np. na forum. Prowadzisz stronę lub bloga? Będziemy wdzięczni za umieszczenie linka do nas 
Pozdrawiam |
|
| Autor |
~Lucas Użytkownik
|
| Dodane dnia 06-03-2009 10:45 |
|
|
Na początku witam wszystkich. W końcu udało mi się tu przywędrować. 
Ja mam taką uwagę, a w zasadzie ciekawostkę trochę. Otóż wczoraj się zarejestrowałem na stronie. Sama rejestracja przebiegła bez zarzutów, ale problem się pojawił, gdy przyszedł mail z kodem aktywacyjnym, który nie dał się kliknąć przez co nie byłem w stanie potwierdzić rejestracji.
Znając się z Sakebi, jak ''dwa łyse konie'', oczywiście napisałem wiadomość o tym problemie, który został bardzo szybką przez nią rozwiązany, ale...no właśnie. Sakebi aktywowała mój kod aktywacyjny poprzez skopiowanie go i wklejenie w przeglądarkę i zalogowałem się bez większych problemów, ale potem zauważyliśmy, że moje konto nosi jej adres IP, co nas zaskoczyło. Wszak rejestracja miała miejsce w Krakowie, a Saki jedynie aktywowała link. 
Ciekawe, może to nie jest tam żaden błąd, ale spotkałem się z czymś takim po raz pierwszy.  |
|
| Autor |
^Sakebi Administrator
|
| Dodane dnia 08-03-2009 18:41 |
|
|
Może to tylko chwilowy błąd i wszystko wróci do normy. Zresztą...ważne, że możesz się już logować bez problemów, a IP to akurat najmniejszy problem. 
"呪い人z93;の怒りで死亡しz89;場所に人住んで演技にキャストしますz90;人に到達することができます-死ぬことをしてz89;呪い再び生まれている..." 呪怨

|
|
| Autor |
~Arcibo Użytkownik
|
| Dodane dnia 25-08-2009 07:57 |
|
|
Nie wiem czy ktoś ma podobny problem, ale bardzo często, a w zasadzie za każdym razem, gdy wchodzę na stronę serwisu, to strona mi się resetuje, tzn. wyskakuje informacja, że ''połączenie zostało zresetowane'' i wtedy muszę odświeżać stronę, aż wskoczy.
Nie zauważyłem tego problemu na innych stronach, a jedynie na japonia dream. |
|
| Autor |
^Sakebi Administrator
|
| Dodane dnia 25-08-2009 10:03 |
|
|
Czasami się zdarza, ale nie często, tak więc nie jest to jak dla mnie jakiś uciążliwy problem.
Być może to wina przeglądarki z jakiej korzystasz?
"呪い人z93;の怒りで死亡しz89;場所に人住んで演技にキャストしますz90;人に到達することができます-死ぬことをしてz89;呪い再び生まれている..." 呪怨

|
|
| Autor |
~Magda Użytkownik
|
| Dodane dnia 10-09-2009 17:04 |
|
|
Ja mam propozycję stworzenia takiego kącika z napisami.Niestety do filmów azjatyckich czasami ciężko znaleść napisy . Jeśli na forum byłby taki kącik to fani mogli by wrzucać napisy i a nóź widelec by się komuś przydały  |
|
| Autor |
^Sakebi Administrator
|
| Dodane dnia 14-09-2009 08:04 |
|
|
Ok, zobaczymy co da się zrobić. Większych problemów nie widzę, choć z drugiej strony większość napisów jest z reguły dostępnych na napiproject lub też na zaprzyjaźnionych stronach, jak chociażby Dark Project.
No, ale jeszcze się nad tym pomyśli.

|
|
| Autor |
~Magda Użytkownik
|
| Dodane dnia 14-09-2009 10:47 |
|
|
|
Sakebi napisał/a:
No, ale jeszcze się nad tym pomyśli.
OK. |
|
| Autor |
~Lucas Użytkownik
|
| Dodane dnia 14-09-2009 14:50 |
|
|
|
Może by utworzyć dział ''Downolad'' i tam zamieszczać napisy do filmów. Każdy użytkownik miałby do nich dostęp, tzn. mógłby je tam zamieszczać. |
|
| Autor |
~Magda Użytkownik
|
| Dodane dnia 14-09-2009 20:24 |
|
|
|
Lucas napisał/a:
Może by utworzyć dział ''Downolad'' i tam zamieszczać napisy do filmów. Każdy użytkownik miałby do nich dostęp, tzn. mógłby je tam zamieszczać.
Ja myślę , że taki dział bardzo by się cieszył uznaiem wśród fanów azjatyckich filmów  |
|
| Autor |
^Sakebi Administrator
|
| Dodane dnia 15-09-2009 07:33 |
|
|
Porozmawiam o tym z Brokerem, tzn. Petroniuszem. To on zajmuje się stroną techniczną serwisu i jest głównym administratorem. Zobaczymy co powie na pomysł z napisami.

|
|
| Autor |
~yumi Użytkownik
|
| Dodane dnia 20-09-2009 09:32 |
|
|
No i jak? wiadomo już coś w sprawie tego działu z napisami?
** Jeśli się nie boisz, znaczy że nie żyjesz ** |
|
| Autor |
^Sakebi Administrator
|
| Dodane dnia 20-09-2009 14:29 |
|
|
Hm, problem jest taki, że umieszczenie takich napisów na stronie narusza prawa autorskie, a raczej nie mamy zamiaru podpaść żadnym serwisom, z którymi ewentualnie można by było podjąć współpracę.
Istnieje jeszcze możliwość stworzenia krótkiego regulaminu, który pozwalałby na umieszczanie napisów na stronie, ale nad tym popracuję w tygodniu, bo jakoś ciężko mi do tego było ostatnio przysiąść.

|
|
| Autor |
~Lucas Użytkownik
|
| Dodane dnia 29-09-2009 08:02 |
|
|
Faktycznie, może lepiej nie kombinować. Jest przecież tyle stron z napisami, że większość można znaleźć bez problemu.
Inna sprawa by była, gdybyśmy mieli na pokładzie JD kogoś, kto takie napisy by tworzył (tłumaczył), ale podbierać z innych serwisów to juz nie jest ok. |
|