| Autor |
Własne publikacje |
@Petroniusz Super Administrator
|
| Dodane dnia 09-02-2009 22:43 |
|
|
Przypominam o funkcji dodawania linków, newsów oraz artykułów, która jest dostępna dla wszystkich użytkowników oraz gości serwisu. Może się to okazać świetnym rozwiązaniem dla osób, który chciałyby zamieszczać własne publikacje, a nie mogą np. związać się z zespołem redakcyjnym.
Pozdrawiam |
|
| Autor |
RE: Własne publikacje |
~Lucas Użytkownik
|
| Dodane dnia 06-03-2009 10:49 |
|
|
Będę z miłą chęcią podsyłał to i owo na stronę w miarę wolnego czasu. 
Mam nadzieję, ze choć troszeczkę uda mi się przyczynić do rozwoju stronki, która bardzo mi się podoba (zarówno wizualnie, jak i treściowo).  |
|
| Autor |
^Sakebi Administrator
|
| Dodane dnia 02-06-2009 07:31 |
|
|
Swoją drogą zamieszczam krótki apel do osób, które podsyłają materiały na stronę: PROSZĘ, JA BARDZO PROSZĘ NIE KOPIUJCIE INFORMACJI Z INNYCH STRON INTERNETOWYCH, BO TO MIJA SIĘ Z CELEM. Bez sensu jest zamieszczać coś, co już w sieci istnieje.
Przecież nie musicie pisać super mega wyczesanych recenzji, biografii, etc...
Oczywiście korzystać z internetowych informacji można do woli, ale litości - nie kopiujcie całych notek i to jeszcze ząb w ząb.
Dotychczasowe informacje już pozostaną na stronie, ale następnym razem jeżeli zobaczę, że notka jest przepisana/skopiowana z innej strony internetowej, to niestety ale nie zostanie zamieszczona.
Dziękuję za uwagę.
"呪い人z93;の怒りで死亡しz89;場所に人住んで演技にキャストしますz90;人に到達することができます-死ぬことをしてz89;呪い再び生まれている..." 呪怨

Edytowane przez Sakebi dnia 02-06-2009 07:32 |
|
| Autor |
~Lucas Użytkownik
|
| Dodane dnia 02-06-2009 07:36 |
|
|
No dobrze, a jak ktoś wcześniej gdzieś już daną notkę umieścił, a dopiero po jakimś czasie trafi ona na JD? Przecież też tak może być.
Tego się nie da tak łatwo wychwycić. 
Ale w pełni popieram apel i prośbę i także się pod nią podpisuję |
|
| Autor |
^Sakebi Administrator
|
| Dodane dnia 02-06-2009 08:12 |
|
|
Owszem bywa i tak. Sama wcześniej zamieszczałam biografie na last.fm, a w późniejszym czasie trafiły one na Japonia Dream. Ale z reguły każda strona ma opcję kto dodał dany materiał, tak więc powinno się to wyłapać.
No nic, przynajmniej trzeba spróbować, bo tak być nie może.
"呪い人z93;の怒りで死亡しz89;場所に人住んで演技にキャストしますz90;人に到達することができます-死ぬことをしてz89;呪い再び生まれている..." 呪怨

|
|
| Autor |
~yumi Użytkownik
|
| Dodane dnia 11-06-2009 16:27 |
|
|
|
Może kiedyś coś dodam, jak czas pozwoli na napisanie czegoś, ale newsy jak najbardziej, kiedy coś mi wpadnie w ręce. |
|
| Autor |
^Sakebi Administrator
|
| Dodane dnia 03-07-2009 21:36 |
|
|
Jak najbardziej zachęcamy do dodawania newsów na stronę, gdyż nie zawsze mamy czas, aby przeszukiwać zagraniczne z reguły strony w poszukiwaniu informacji, które można by było zamieścić.
Jeśli tylko coś Wam wpadnie w łapy, to wrzucać i się nie krępować. 

|
|
| Autor |
~Lucas Użytkownik
|
| Dodane dnia 15-07-2009 21:07 |
|
|
|
Sakebi napisał/a:
PROSZĘ, JA BARDZO PROSZĘ NIE KOPIUJCIE INFORMACJI Z INNYCH STRON INTERNETOWYCH, BO TO MIJA SIĘ Z CELEM. Bez sensu jest zamieszczać coś, co już w sieci istnieje.
Przecież nie musicie pisać super mega wyczesanych recenzji, biografii, etc...
Oczywiście korzystać z internetowych informacji można do woli, ale litości - nie kopiujcie całych notek i to jeszcze ząb w ząb.
Dotychczasowe informacje już pozostaną na stronie, ale następnym razem jeżeli zobaczę, że notka jest przepisana/skopiowana z innej strony internetowej, to niestety ale nie zostanie zamieszczona.
Dziękuję za uwagę.
No cóż, wygląda na to, że Twój apel Sakebi wypłoszył osoby, które od czasu do czasu coś podsyłały i teraz niektóre osoby przestały być aktywne.  |
|
| Autor |
^Sakebi Administrator
|
| Dodane dnia 24-07-2009 19:20 |
|
|
Wypłoszył? Ej...no bez jaj...
Kurcze, albo piszemy i tworzymy ten serwis razem, albo może lepiej dajmy sobie spokój i niech każdy zajmie się własnymi sprawami. 

|
|
| Autor |
~Arcibo Użytkownik
|
| Dodane dnia 25-08-2009 08:02 |
|
|
Żyłki do tworzenia artykułów i recenzji raczej nie mam, choć kto tam wie??? 
Ale, jak natrafię na newsa godnego uwagi, to podeślę oczywiście na stronę.
Edytowane przez Arcibo dnia 25-08-2009 08:03 |
|
| Autor |
~Magda Użytkownik
|
| Dodane dnia 06-09-2009 18:09 |
|
|
|
Arcibo napisał/a:
Ale, jak natrafię na newsa godnego uwagi, to podeślę oczywiście na stronę.
Ja także obiecuję,że jeśli coś znajdę ciekawego to podeślę.Wkońcu fani powinni sobie pomagać  |
|
| Autor |
~Lucas Użytkownik
|
| Dodane dnia 06-09-2009 18:46 |
|
|
Grunt, to w miarę systematycznie odwiedzać różne portale filmowe, w tym przede wszystkim zagraniczne, choć przyznam, że dużym powodzeniem cieszą się u nas newsy z serwisu Stopklatka. 
Zresztą co tam, podstawą jest przede wszystkim rzetelne źródło informacji, bo Administracja blefu nie zdzierży.  |
|
| Autor |
~Magda Użytkownik
|
| Dodane dnia 06-09-2009 20:14 |
|
|
Ja czasami zaglądam na filmweb ale tam czasami są takie ploty,że szok . Jedno jest napisane a co innego jest prawdą  |
|
| Autor |
^Sakebi Administrator
|
| Dodane dnia 07-09-2009 06:56 |
|
|
Hm, powiem tak: Filmweb też nie jest złym portalem lecz jak dla mnie mniej profesjonalnym, dlatego chętniej zaglądam na Stopklatkę. Wszystkie z reguły polskie portale czerpią z zagranicznych źródeł, tudzież z relacji redakcji na różne imprezy filmowe, dlatego też jeśli zdarzy się jakaś pomyłka w newsie, to jest ona zaraz poprawiana lub usuwana.
Filmweb nie jest zły, ale za dużo w nim amatorszczyzny.
Jednak nie ma to, jak czerpać informacje z zagranicy.

|
|
| Autor |
~Magda Użytkownik
|
| Dodane dnia 07-09-2009 12:26 |
|
|
|
Sakebi napisał/a:
Jednak nie ma to, jak czerpać informacje z zagranicy.
Dokładnie  |
|
| Autor |
~yumi Użytkownik
|
| Dodane dnia 07-09-2009 14:37 |
|
|
taaaak, a dodatkowo można sobie podszkolić język obcy, hehehe 
** Jeśli się nie boisz, znaczy że nie żyjesz **
Edytowane przez yumi dnia 07-09-2009 14:38 |
|
| Autor |
^Sakebi Administrator
|
| Dodane dnia 14-10-2009 07:33 |
|
|
Z wielką radością informuję, ze nasz dział ''Współpracy'' powiększył się o kolejną osobę, którą jest yumi. Bardzo mnie to cieszy i dziękuję w imieniu całego Zespołu Redakcyjnego za współpracę! 

|
|
| Autor |
~Arcibo Użytkownik
|
| Dodane dnia 15-10-2009 08:25 |
|
|
Gratuluję Koleżance! Fajnie, tylko chcialabym zauważyć, że z osób, które współpracują z serwisem może widać tu z 2-3 (nie wliczając Redakcji oczywiście), a reszta gdzie?
Jakoś cieżko mi się doszukać materiałów innych. |
|
| Autor |
~Kasia Użytkownik
|
| Dodane dnia 20-11-2009 09:04 |
|
|
|
Tak, faktycznie na palcach jednej ręki można wymienić osoby, które tu coś piszą i podsyłają. Nie można czegoś z tym zrobić? Może jakiś apelik dać, że szukacie osób chętnych do współpracy, a tych nieaktywnych po prostu wyrzucić. |
|
| Autor |
^Sakebi Administrator
|
| Dodane dnia 22-11-2009 09:03 |
|
|
Niestety, osoby które do tej pory współpracowały z JD i nagle przestały pisać cokolwiek, nawet nie raczą odpisać na meila, jaki został do nich wysłany. Wkrótce zabiorę się za porządki (świąteczne) tak więc połowa składu współpracującego zostanie usunięta.
Moi Drodzy,
otrzymaliśmy maila od autorki bloga CinemaAsia. Nasza ''Koleżanka po fachu'' poskarżyła się, że cztery newsy z jej strony zostały ''żywcem'' skopiowane na serwis Japonia Dream. Co gorsza, jako pierwotne źródło była podana zupełnie inna strona, a treść była taka sama, jak na CinemaAsia.
Wiemy już , co to za newsy i kto je podesłał. Newsy zostały usunięte ze strony, a nad konsekwencjami dla danego użytkownika jeszcze myślimy. Gdyż tak być nie może.
Jesteśmy serwisem działającym nie od dziś i wierzymy w uczciwość oraz szczere intencje wszystkich Użytkowników Japonia Dream. Niestety takie działania tylko obniżają nasz poziom i przedstawiają w złym świetle. O to co niektórym chodzi? Jeśli tak, to po co się w ogóle rejestrować. Jest kilka stron o Azji/Japonii...poszukajcie sobie innego miejsca na plagiatowanie innych stron, bo na JD sobie tego nie życzymy.
Mamy nadzieję, że co niektórzy zrozumieją i podobne zabiegi już nie będą miały miejsca. Dodamy tylko, że jeśli taka sytuacja się powtórzy, dany użytkownik zostanie usunięty ze strony.

|
|