Strona Główna Forum
Nawigacja
Portal
  Strona Główna
  Forum
  Szukaj
  Reklama
  Redakcja
  O stronie

Dodaj

Kinematografia japońska
  Recenzje
  Aktorzy
  Twórcy
Kinematografia azjatycka
  Recenzje
  Aktorzy
  Twórcy
Japonia
  Sport
  Książki
  Artykuły
  J-music
  Kuchnia
  Japonia
  Popkultura
  Sztuka i kultura
  Anime & Manga
Ostatnie Artykuły
Wild Zero
Marebito (aka The St...
Kaidan shin mimibuku...
Ginî piggu: Pîtâ no ...
Kaidan shin mimibuku...
Reklama

Konnichiwa

Azunime

Dark Project

Inner

Festiwal Japoński

Zobacz Temat
Japonia Dream | 日本国 | Serwis o japońskiej sztuce filmowej. Poznaj Japonię, kraj pełen wrażeń! | Forum serwisu Japonia Dream | Pogaduchy
Strona 1 z 2 1 2 >
Autor TV ALERT
^Sakebi
Administrator

Dodane dnia 18-02-2009 17:31
VAMPIRE HUNTER D: ŻĄDZA KRWI

(Vampire Hunter D)
animowany, Japonia, 2000, 98 min

reżyseria: Yoshiaki Kawajiri, Jack Fletcher, Tai Kit Mak

premiera w ale kino!: 21 lutego 2009
najbliższe emisje:
21 lutego, sobota, godz. 22:00
01 marca, niedziela, godz. 00:10
04 marca, środa, godz. 23:45

Tego anime chyba nikomu nie trzeba przedstawiać. smiley A jeżeli ktoś nie oglądał, to teraz jest znakomita okazja, aby nadrobić zaległości.

"Vampire Hunter D: Żądza krwi" to uczta nie tylko dla miłośników japońskiej anime, ale także dla fanów horroru oraz widzów wrażliwych na heroiczną treść i piękną formę. Animowany spektakl Yoshiakiego Kawajiri to perła gatunku, mroczna gotycka baśń dla dorosłych, w której europejskie tradycje grozy spotykają się z wyrafinowaną japońską estetyką.

EDIT: Dodaję, co jeszcze znalazłam

DEATH NOTE - NOTATNIK ŚMIERCI

Desu nôto
Japonia, 2006, 100 min

Reżyseria: Shusuke Kaneko
Obsada: Tatsuya Fujiwara, Ken'ichi Matsuyama, Asaka Seto, Shigeki Hosokawa

Emisje:
27 lutego, godz. 23:00 AXN
27 lutego, godz. 02:50 AXN
Edytowane przez Sakebi dnia 19-02-2009 12:46
4547752 http://www.agnieszkakijewska.blogspot.com Wyślij Prywatną Wiadomość
Autor RE: TV ALERT
~Lucas
Użytkownik

Dodane dnia 07-03-2009 13:47
Godziny to oni dają zabójcze. Jak leciał Death Note, to obejrzałem jakieś pół godz filmu i odleciałem jak małe dziecko. smiley

Wracając jednak do tematu: dziś, tj. 7.03 na CANAL+ będzie leciał znakomity film zatytułowany ''Bolesna spowiedź'' (Seung sing). Film wyprodukowano w Hongkongu, a główną rolę gra jeden z najbardziej znanych azjatyckich aktorów - Tony Leung Chiu Wai.

Zamordowany zostaje teść policjanta. Prywatny detektyw postanawia wesprzeć stróża prawa, a równocześnie swego przyjaciela w badaniu sprawy tego morderstwa.

Seans rozpocznie się o godzinie 0.20.
Wyślij Prywatną Wiadomość
^Sakebi
Administrator

Dodane dnia 20-03-2009 20:41
MARTWA NATURA

(Sanxia haoren)
dramat, Chiny/Hongkong, 2006, 111 min

reżyseria: Zhang Ke Jia
obsada: Sanming Han, Tao Zhao, Zhou Lan, Lizhen Ma, Hongwei Wang

premiera w ale kino!: 26 marca 2009
najbliższe emisje: 26 marca, czwartek, godz. 20:10
29 marca, niedziela, godz. 08:25
03 kwietnia, piątek, godz. 18:00

Chińskie miasto Fengije powoli zapada się pod wodę. To nie klęska żywiołowa, ale efekt budowy gigantycznej Tamy Trzech Przełomów na rzece Jangcy. Tama, która miała być symbolem potęgi Chin, jest dramatem dla ponad miliona mieszkańców. Górnik Sanming (Sanming Han) płynie rzecznym promem do Fengije, aby znaleźć tam swoją żonę. Kobieta porzuciła go dawno temu, zabierając ze sobą ich córkę, której nie widział od 16 lat. Poszukując żony, Sanming znajduje pracę przy rozbieraniu miasta. I przyjaciela, który pomaga mu przetrwać w tej ludzkiej dżungli. Do Fengije przybywa również pielęgniarka Shen Hong (Tao Zhao) - ona z kolei szuka męża, który wyjechał tu do pracy dwa lata temu. Para spotyka się wreszcie. W ponurej scenerii zaczynają tańczyć walca na żelaznej konstrukcji tamy. W końcu kobieta wyjawia mężowi powód swojej wizyty...

Mimo, iż powyższy film z horrorem nie ma nic wspólnego, to bardzo go polecam. Jest to naprawdę niesamowity i melancholijny film, w którym dzieją się równolegle dwie historie.
Został on nagrodzony Złotym Lwem na festiwalu w Wenecji.

Polecam!

"呪い人z93;の怒りで死亡しz89;場所に人住んで演技にキャストしますz90;人に到達することができます-死ぬことをしてz89;呪い再び生まれている..." 呪怨

~Lucas
Użytkownik

Dodane dnia 19-04-2009 13:13
Dzisiaj, czyli 19 kwietnia leci film OSTROŻNIE, POŻĄDANIE

(Se, Jie)
USA/Chiny/Hongkong/Tajwan, 2007, 152 min
Reżyseria: Ang Lee
Obsada: Tony Leung Chiu Wai, Wei Tang, Joan Chen, Lee-Hom Wang, Chung Hua Tou, Chih-ying Chu, Kar Lok Chin, Anupam Kher
Premiera w CANAL+ 07.04.2009 23:00

CANAL+film(żółty) 19 kwietnia, niedziela
^Sakebi
Administrator

Dodane dnia 26-04-2009 21:21
Dodes'ka-den reż.A. Kurosawa , poniedziałek 27 kwietnia 13:00 - tvp kultura.

Film pochodzi z roku 1970 i opisuje społeczność slumsów, ludzi najbiedniejszych. Przeplata się tu wiele wątków ukazujących tragizm ludzkich losów. Film jest opowieścią, która oprócz realistycznej tkanki zawiera przesłanie humanistyczne i znaczenia metaforyczne.

"呪い人z93;の怒りで死亡しz89;場所に人住んで演技にキャストしますz90;人に到達することができます-死ぬことをしてz89;呪い再び生まれている..." 呪怨

~Lucas
Użytkownik

Dodane dnia 01-05-2009 14:26
Jutro, to jest - 2 maja na TV4 będzie leciał Sobowtór Akiry Kurosawy.
świetny film i z pewnością nie ominę tego seansu.
Godzina emisji - 20.00
^Sakebi
Administrator

Dodane dnia 01-05-2009 15:38
Mam nadzieję, że nie przegapię, gdyż filmu jeszcze nie widziałam i z chęcią bym obejrzała.

~Lucas
Użytkownik

Dodane dnia 25-05-2009 19:31
27 maja (środa) o godzinie 21.30 będzie można obejrzeć koreański Tajfun. Film jest z 2005 roku.
Film to typowo sensacyjny, opowiada o gościu, który wykrada elementy amerykańskiej głowicy nuklearnej. W pościg za nim udaje się pewien komandos.

Seans na CANAL+ FILM
^Sakebi
Administrator

Dodane dnia 22-06-2009 07:58
24 czerwca, czyli we wtorek na Ale Kino! leci świetny koreański thriller Zagadki Zbrodni.

Seans rozpocznie się o 23.55. Tytuł oryginalny: Salinui chueok, reż. Joon-ho Bong.

Jest rok 1986. W Gyunggi, małym miasteczku w Korei Południowej, dochodzi do makabrycznego morderstwa. W rowie zostaje znalezione związane ciało zgwałconej i brutalnie zamordowanej kobiety. Miejscowa policja wszczyna śledztwo, ale tropy prowadzą ich donikąd. Wtedy morderca uderza po raz drugi. Miejscowi detektywi zamieniają śledztwo w brutalną pokazówkę, torturami wymuszając na niewinnych ludziach przyznanie się do winy. Z Seulu przysłany zostaje detektyw Seo Tae-Yoon (Sang-kyung Kim), który ma pomóc w rozwiązaniu zagadki. Tymczasem w podobny sposób ginie trzecia kobieta. Detektyw Seo zaczyna łączyć fakty - m.in. to, że wszystkie ofiary seryjnego mordercy miały na sobie czerwone sukienki. Kawałki makabrycznej układanki powoli zaczynają układać się w rozwiązanie.

Polecam, bo naprawdę warto!

~yumi
Użytkownik

Dodane dnia 23-06-2009 07:59
Jutro, czyli 24 czerwca na TV4 o godzinie 21.55 będzie emitowany film Takashi Miike - Nieodebrane połączenie z 2003 roku.
Bardzo fajnie, że godzina jest przystępna, to z pewnością obejrzę. smiley

** Jeśli się nie boisz, znaczy że nie żyjesz **
~Lucas
Użytkownik

Dodane dnia 25-06-2009 13:43
Dziś na Ale Kino! leci film Takeshi Kitano - ''Lalki''. Znakomity film i bardzo polecam.
Godzina emisji 20.10
^Sakebi
Administrator

Dodane dnia 01-07-2009 12:25
Jutro, czyli w czwartek po raz kolejny na Ale Kino! (kurcze, dobra to stacja jest) smiley leci film w reż. Kar Wai Wong'a - Dni naszego szaleństwa (aka A Fei zheng chuan).

Trzy historie o przyjaźni, które kończą się w inny, ale równe zaskakujący sposób. Film jest uważany za najlepsze dzieło Kar-wai Wronga.

Myślę, że warto rzucić na niego okiem.

Film rozpocznie się o godz. 2.00

~yumi
Użytkownik

Dodane dnia 02-07-2009 13:04
Jutro, jeśli dobrze pamiętam będą powtórki na Ale Kino. Będzie leciał R-Point i Zagadki zbrodni. Tak więc kto nie widział, ma okazję nadrobić zaległości.

~Lucas
Użytkownik

Dodane dnia 15-07-2009 20:53
Gra wstępna (Japonia)- 16 lipca (czwartek) na Ale Kino.
Film rozpocznie się o godzinie 23.00

Kiedy łzy przeminą (Hongkong) - 17 lipca (piątek) - Ale Kino.
Emisja: godz. 03.10
Edytowane przez Lucas dnia 15-07-2009 20:55
~Arcibo
Użytkownik

Dodane dnia 27-08-2009 15:04
w sobotę 29 sierpnia na tvp 2 będzie leciał ''Zatoichi'' znakomitego Takeshi Kitano. Godzina emisji 23.20, a nieco wcześniej, bo o 20.00 na tv4 będzie można obejrzeć ''Policyjną opowieść 2'' (Hongkong) z niezawodnym Jackie Chanem.
~Magda
Użytkownik

Dodane dnia 16-09-2009 15:22
Jutro o 2:00 na Travel Chanel będzie program o Japonii , w środę zaś o 21:00 jakiś dokument o Tokyo. Co prawda jest to dział z filmami ale myślę,że dokumenty też można wrzucać tym bardzie,że są one o naszej Japonii smiley

19.09 o 1:00 na TVP2 będzie "Godzilla - Ostatnia wojna"
~yumi
Użytkownik

Dodane dnia 20-09-2009 09:33
Gdzieś mi się rzuciło w oczy, że w tym tygodniu będzie leciał film (mój ukochany zresztą) - wejście smoka.
niestety nie znam szczegółów, musicie rzucić okiem w gazetę. smiley

~Magda
Użytkownik

Dodane dnia 21-09-2009 21:02
28.09 o 23:25 na TVP2 będzie film "Brat".

Filmu przyznam jeszcze nie widziałam ale z zapowiedzi w gazecie brzmi całkiem nieźle smiley
^Sakebi
Administrator

Dodane dnia 22-09-2009 07:28
Nie widziałaś ''Wejścia smoka''? smiley
O, to teraz mnie zaskoczyłaś, gdyż jesteś pierwszą osobą, którą znam i która nie zna tej klasyki kina karate z mistrzem Lee na czele.
Ale cóż...bywa. smiley
Koniecznie rzuć okiem, ba naprawdę jest na co popatrzeć.

~Magda
Użytkownik

Dodane dnia 22-09-2009 17:24
Nie, "Wejście smoka" znam , mi chodziło o film "Brat" smiley. Jakoś wcześniej okazji nie miałam go obejżeć.
Strona 1 z 2 1 2 >
Skocz do Forum:
Polecamy

Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Zapamiętaj mnie