| Autor |
''Lśnienie'' - nowy magazyn grozy |
^Sakebi Administrator
|
| Dodane dnia 13-10-2009 07:05 |
|
|
Już niedługo w kioskach ukaże się w sprzedaży pierwszy numer magazynu poświęconego horrorom - Lśnienie.
Więcej informacji znajdziecie na stronie http://www.lsnienie.com/. Fajna sprawa. Im więcej takich czasopism, tym lepiej dla nas-miłośników strachu. 
Mam nadzieję, że azjatycka groza zagości nie jeden raz na łamach Lśnienia.
"呪い人z93;の怒りで死亡しz89;場所に人住んで演技にキャストしますz90;人に到達することができます-死ぬことをしてz89;呪い再び生まれている..." 呪怨

|
|
| Autor |
RE: ''Lśnienie'' - nowy magazyn grozy |
~Arcibo Użytkownik
|
| Dodane dnia 13-10-2009 08:19 |
|
|
Dobrze, ze takie gazety się pokazują. Kiedyś istniała też podobna - Czachopismo bodajże, ale po jakimś czasie przestała się ukazywać. Teraz mamy Grabarza Polskiego, no i jeszcze wchodzi Lśnienie.
Będę wiernym czytelnikiem  |
|
| Autor |
~yumi Użytkownik
|
| Dodane dnia 13-10-2009 11:23 |
|
|
Hm, może z czystej ciekawości rzucę okiem, ale nie sądzę, abym kupowala to regularnie.
** Jeśli się nie boisz, znaczy że nie żyjesz ** |
|
| Autor |
~Lucas Użytkownik
|
| Dodane dnia 13-10-2009 18:00 |
|
|
|
Oczywiście będę starał się kupować regularnie, gdyż zapowiada się calkiem przyzwoicie. Nie mamy na rynku zbyt wielu podobnych tematycznie czasopism, dlatego też myślę, że warto się Lśnieniem zainteresować. |
|
| Autor |
~Magda Użytkownik
|
| Dodane dnia 16-10-2009 20:17 |
|
|
Ja również pewnie będę kupować "Lśnienie" bo czasami w takich gazetach można znaleść ciekawe recenzje do filmów . Żałuję,ze gazet o podobnej tematyce nie ma u nas w Polsce . , jedynie "Grabarz Polski".
 |
|
| Autor |
~muniek Użytkownik
|
| Dodane dnia 29-10-2009 07:50 |
|
|
właśnie zamówiłem z formularza dostępnego na stronie, bo w kioskach nigdzie tego nie ma.
Jestem ciekaw, kiedy dojdzie przesyłka 
Są dni, są chwile, Są ludzie i są debile... |
|
| Autor |
^Sakebi Administrator
|
| Dodane dnia 12-11-2009 08:45 |
|
|
A to miła niespodzianka! Właśnie odebrałam magazyn ze skrzynki i przeglądam z grubsza zawartość czasopisma, a tu proszę - otwieram na artykule autorstwa Tomasza Wieczorka - Co straszy w Japonii.
Jakże się cieszę, że mam lekturę na dzisiejszy wieczór. 
A jakie są Wasze wrażenia po lekturze ''Lśnienia''? Czytał już ktoś?
"呪い人z93;の怒りで死亡しz89;場所に人住んで演技にキャストしますz90;人に到達することができます-死ぬことをしてz89;呪い再び生まれている..." 呪怨

|
|
| Autor |
~Arcibo Użytkownik
|
| Dodane dnia 13-11-2009 08:42 |
|
|
A ja powiem, że jestem nieco zawiedziony. Szczerze mówiąc, liczylem na większą ilość opisów filmów, etc, a otrzymałem czasopismo z opowiadaniami, komiksem, muzyką...
Nie powiem, bo artykuły są ok, jak np. o seryjnych mordercach, Kubie Rozpruwaczu, zombie w grach, itp...ale horroru jako takiego raczej tu brak (w sensie filmów). Mimo wszystko oczekuję numeru drugiego.  |
|
| Autor |
~Kasia Użytkownik
|
| Dodane dnia 13-11-2009 13:36 |
|
|
A gdzie to można kupić, bo w kioskach nigdzie nie mogłam znaleźć. 
Nie wiem, czy warto, ale na próbę pierwszy numer zdobyć można. |
|
| Autor |
^Sakebi Administrator
|
| Dodane dnia 13-11-2009 17:27 |
|
|
Kasia, nie ma w tym nic trudnego. Klikasz na link do strony - http://www.lsnienie.com/ i po prawej stronie, u dołu klikasz na ZAMÓWIENIA. Otwiera Ci się formularz, który musisz wypełnić. Potem wysyłasz i już. Oczywiście pieniążki też muszą dotrzeć na ich konto, hehehe.... 

|
|
| Autor |
~Kasia Użytkownik
|
| Dodane dnia 16-11-2009 08:04 |
|
|
Uhm, rozumiem. Dziękuję 
Teraz już sobie zamówię, a po lekturze będziemy mogły porozmawiać na temat tego magazynu.
Mam nadzieję, że będzie warto.  |
|
| Autor |
~Magda Użytkownik
|
| Dodane dnia 17-11-2009 09:34 |
|
|
Kasia napisał/a:
A gdzie to można kupić, bo w kioskach nigdzie nie mogłam znaleźć. 
Słyszałam, nie wiem czy to prawda ,że magazyn oprócz internetu można zakupić jedynie w Empikach.Nie wiem czy to na 100% prawda . Ja swój kupiłam właśnie w Empiku 
 |
|
| Autor |
^Sakebi Administrator
|
| Dodane dnia 17-11-2009 10:10 |
|
|
Nie wiem, nie chodzę po Empikach, bo nie mam na to czasu. Kto znajdzie, ten kupi, bo w kioskach raczej tego się nie znajdzie. Innym pozostaje jedynie strona internetowa.

|
|
| Autor |
~Arcibo Użytkownik
|
| Dodane dnia 22-11-2009 15:20 |
|
|
Ja także skorzystałem z formularza, bo wolę nie ryzykować brakiem towaru, a potem ni z tego, ni z owego okaże się, że nakład już wyczerpany i gazetka pewnie przeszłaby mi koło nosa, bo takie mam z reguły szczęście.  |
|
| Autor |
~Kasia Użytkownik
|
| Dodane dnia 23-11-2009 08:08 |
|
|
Liczę na to, że w tym tygodniu zasiądę do lektury. Chociaż nie wiem czy jest się czym podniecać. Jak widzę, większość osób kręci nosem na ''Lśnienie'', dlatego też czekam sobie spokojnie bez skakania i klaskania w dłonie.  |
|
| Autor |
^Sakebi Administrator
|
| Dodane dnia 23-11-2009 16:42 |
|
|
Są gusta i guściki. Z pewnością jednym ''Lśnienie'' się spodoba, a innym nie. Osobiście nie sądzę, aby było źle, gdyż znalazło się wiele artykułów, które z chęcią przeczytałam, jednak w japońskiej grozie nic mnie nie zaskoczyło.

|
|
| Autor |
~Lucas Użytkownik
|
| Dodane dnia 23-11-2009 19:03 |
|
|
Jak widać wszystkim się nie dogodzi. Mi tam gazeta się podoba, może to dlatego, że jest to jeden z nielicznych magazynów poświęconych grozie, jakie można znaleźć na rynku.
Trzeba się cieszyć z tego, co się ma, tak więc nie zamierzam marudzić, że jest źle, bo przecież mogło by być jeszcze gorzej.
Myślę, że to dobrze iż urozmaicenie jest tak bogate. Mamy ogląd praktycznie w każdą dziedzinę sztuki i twórcy nie ograniczają się jedynie do filmów. Mnie to na przykład cieszy. |
|
| Autor |
~muniek Użytkownik
|
| Dodane dnia 27-11-2009 06:43 |
|
|
Nie ma co marudzić. Przeczytać się da i nie jest źle, choć chyba jak większość byłem bardziej nastawiony na filmową grozę, a tej tu niewiele. 
Są dni, są chwile, Są ludzie i są debile... |
|
| Autor |
~Kasia Użytkownik
|
| Dodane dnia 30-11-2009 09:06 |
|
|
|
Mój zdecydowany faworyt to tekst o gore w filmach. Dużo makabry, ciekawy i dobrze sie czytalo. Oby więcej takich podobnych tematycznie. |
|
| Autor |
~Lucas Użytkownik
|
| Dodane dnia 06-12-2009 11:26 |
|
|
15 grudnia będzie miała miejsce premiera 2 numeru ''Lśnienia''.
Numer zapowiada się dość ciekawie, gdyż znajdziemy w nim:
- Ekskluzywne materiały na temat filmowych horrorów BITTEN i DAYBREAKERS
- Świąteczne miniatury grozy
- Felietony Łukasza Orbitowskiego i Bartka Paszylka
- Opowiadania Krzysztofa Dąbrowskiego i Rafała Chojnackiego
- Komiks w odcinkach
- Wywiad z Anją Orthodox
- Antropologiczne teksty na temat Halloween w Japonii, wampirów pod choinką i grozy w kolędach.
- Z naszych artykułów dowiecie się także, czy Stephen King jest genialnym twórcą opowiadań i co łączy ze sobą grozę, Tima Burtona oraz Boże Narodzenie...
Trzeba się zaopatrzyć w lekturę na Święta. 
|
|