Strona Główna Forum
Nawigacja
Portal
  Strona Główna
  Forum
  Szukaj
  Reklama
  Redakcja
  O stronie

Dodaj

Kinematografia japońska
  Recenzje
  Aktorzy
  Twórcy
Kinematografia azjatycka
  Recenzje
  Aktorzy
  Twórcy
Japonia
  Sport
  Książki
  Artykuły
  J-music
  Kuchnia
  Japonia
  Popkultura
  Sztuka i kultura
  Anime & Manga
Ostatnie Artykuły
Wild Zero
Marebito (aka The St...
Kaidan shin mimibuku...
Ginî piggu: Pîtâ no ...
Kaidan shin mimibuku...
Reklama

Konnichiwa

Azunime

Dark Project

Inner

Festiwal Japoński

Zobacz Temat
Japonia Dream | 日本国 | Serwis o japońskiej sztuce filmowej. Poznaj Japonię, kraj pełen wrażeń! | Forum serwisu Japonia Dream | Pogaduchy
Strona 1 z 2 1 2 >
Autor ''Lśnienie'' - nowy magazyn grozy
^Sakebi
Administrator

Dodane dnia 13-10-2009 07:05
Już niedługo w kioskach ukaże się w sprzedaży pierwszy numer magazynu poświęconego horrorom - Lśnienie.

Więcej informacji znajdziecie na stronie http://www.lsnienie.com/. Fajna sprawa. Im więcej takich czasopism, tym lepiej dla nas-miłośników strachu. smiley
Mam nadzieję, że azjatycka groza zagości nie jeden raz na łamach Lśnienia.

"呪い人z93;の怒りで死亡しz89;場所に人住んで演技にキャストしますz90;人に到達することができます-死ぬことをしてz89;呪い再び生まれている..." 呪怨

4547752 http://www.agnieszkakijewska.blogspot.com Wyślij Prywatną Wiadomość
Autor RE: ''Lśnienie'' - nowy magazyn grozy
~Arcibo
Użytkownik

Dodane dnia 13-10-2009 08:19
Dobrze, ze takie gazety się pokazują. Kiedyś istniała też podobna - Czachopismo bodajże, ale po jakimś czasie przestała się ukazywać. Teraz mamy Grabarza Polskiego, no i jeszcze wchodzi Lśnienie.
Będę wiernym czytelnikiem smiley
Wyślij Prywatną Wiadomość
~yumi
Użytkownik

Dodane dnia 13-10-2009 11:23
Hm, może z czystej ciekawości rzucę okiem, ale nie sądzę, abym kupowala to regularnie.

** Jeśli się nie boisz, znaczy że nie żyjesz **
~Lucas
Użytkownik

Dodane dnia 13-10-2009 18:00
Oczywiście będę starał się kupować regularnie, gdyż zapowiada się calkiem przyzwoicie. Nie mamy na rynku zbyt wielu podobnych tematycznie czasopism, dlatego też myślę, że warto się Lśnieniem zainteresować.
~Magda
Użytkownik

Dodane dnia 16-10-2009 20:17
Ja również pewnie będę kupować "Lśnienie" bo czasami w takich gazetach można znaleść ciekawe recenzje do filmów smiley . Żałuję,ze gazet o podobnej tematyce nie ma u nas w Polsce . , jedynie "Grabarz Polski".

~muniek
Użytkownik

Dodane dnia 29-10-2009 07:50
właśnie zamówiłem z formularza dostępnego na stronie, bo w kioskach nigdzie tego nie ma.
Jestem ciekaw, kiedy dojdzie przesyłka

Są dni, są chwile, Są ludzie i są debile...
^Sakebi
Administrator

Dodane dnia 12-11-2009 08:45
A to miła niespodzianka! Właśnie odebrałam magazyn ze skrzynki i przeglądam z grubsza zawartość czasopisma, a tu proszę - otwieram na artykule autorstwa Tomasza Wieczorka - Co straszy w Japonii.

Jakże się cieszę, że mam lekturę na dzisiejszy wieczór. smiley

A jakie są Wasze wrażenia po lekturze ''Lśnienia''? Czytał już ktoś?

"呪い人z93;の怒りで死亡しz89;場所に人住んで演技にキャストしますz90;人に到達することができます-死ぬことをしてz89;呪い再び生まれている..." 呪怨

~Arcibo
Użytkownik

Dodane dnia 13-11-2009 08:42
A ja powiem, że jestem nieco zawiedziony. Szczerze mówiąc, liczylem na większą ilość opisów filmów, etc, a otrzymałem czasopismo z opowiadaniami, komiksem, muzyką...
Nie powiem, bo artykuły są ok, jak np. o seryjnych mordercach, Kubie Rozpruwaczu, zombie w grach, itp...ale horroru jako takiego raczej tu brak (w sensie filmów). Mimo wszystko oczekuję numeru drugiego. smiley
~Kasia
Użytkownik

Dodane dnia 13-11-2009 13:36
A gdzie to można kupić, bo w kioskach nigdzie nie mogłam znaleźć.
Nie wiem, czy warto, ale na próbę pierwszy numer zdobyć można.
^Sakebi
Administrator

Dodane dnia 13-11-2009 17:27
Kasia, nie ma w tym nic trudnego. Klikasz na link do strony - http://www.lsnienie.com/ i po prawej stronie, u dołu klikasz na ZAMÓWIENIA. Otwiera Ci się formularz, który musisz wypełnić. Potem wysyłasz i już. Oczywiście pieniążki też muszą dotrzeć na ich konto, hehehe....

~Kasia
Użytkownik

Dodane dnia 16-11-2009 08:04
Uhm, rozumiem. Dziękuję smiley
Teraz już sobie zamówię, a po lekturze będziemy mogły porozmawiać na temat tego magazynu.
Mam nadzieję, że będzie warto. smiley
~Magda
Użytkownik

Dodane dnia 17-11-2009 09:34
Kasia napisał/a:
A gdzie to można kupić, bo w kioskach nigdzie nie mogłam znaleźć.

Słyszałam, nie wiem czy to prawda ,że magazyn oprócz internetu można zakupić jedynie w Empikach.Nie wiem czy to na 100% prawda . Ja swój kupiłam właśnie w Empiku smiley

^Sakebi
Administrator

Dodane dnia 17-11-2009 10:10
Nie wiem, nie chodzę po Empikach, bo nie mam na to czasu. Kto znajdzie, ten kupi, bo w kioskach raczej tego się nie znajdzie. Innym pozostaje jedynie strona internetowa.

~Arcibo
Użytkownik

Dodane dnia 22-11-2009 15:20
Ja także skorzystałem z formularza, bo wolę nie ryzykować brakiem towaru, a potem ni z tego, ni z owego okaże się, że nakład już wyczerpany i gazetka pewnie przeszłaby mi koło nosa, bo takie mam z reguły szczęście. smiley
~Kasia
Użytkownik

Dodane dnia 23-11-2009 08:08
Liczę na to, że w tym tygodniu zasiądę do lektury. Chociaż nie wiem czy jest się czym podniecać. Jak widzę, większość osób kręci nosem na ''Lśnienie'', dlatego też czekam sobie spokojnie bez skakania i klaskania w dłonie. smiley
^Sakebi
Administrator

Dodane dnia 23-11-2009 16:42
Są gusta i guściki. Z pewnością jednym ''Lśnienie'' się spodoba, a innym nie. Osobiście nie sądzę, aby było źle, gdyż znalazło się wiele artykułów, które z chęcią przeczytałam, jednak w japońskiej grozie nic mnie nie zaskoczyło.

~Lucas
Użytkownik

Dodane dnia 23-11-2009 19:03
Jak widać wszystkim się nie dogodzi. Mi tam gazeta się podoba, może to dlatego, że jest to jeden z nielicznych magazynów poświęconych grozie, jakie można znaleźć na rynku.
Trzeba się cieszyć z tego, co się ma, tak więc nie zamierzam marudzić, że jest źle, bo przecież mogło by być jeszcze gorzej.

Myślę, że to dobrze iż urozmaicenie jest tak bogate. Mamy ogląd praktycznie w każdą dziedzinę sztuki i twórcy nie ograniczają się jedynie do filmów. Mnie to na przykład cieszy.
~muniek
Użytkownik

Dodane dnia 27-11-2009 06:43
Nie ma co marudzić. Przeczytać się da i nie jest źle, choć chyba jak większość byłem bardziej nastawiony na filmową grozę, a tej tu niewiele.

Są dni, są chwile, Są ludzie i są debile...
~Kasia
Użytkownik

Dodane dnia 30-11-2009 09:06
Mój zdecydowany faworyt to tekst o gore w filmach. Dużo makabry, ciekawy i dobrze sie czytalo. Oby więcej takich podobnych tematycznie.
~Lucas
Użytkownik

Dodane dnia 06-12-2009 11:26
15 grudnia będzie miała miejsce premiera 2 numeru ''Lśnienia''.

Numer zapowiada się dość ciekawie, gdyż znajdziemy w nim:

- Ekskluzywne materiały na temat filmowych horrorów BITTEN i DAYBREAKERS
- Świąteczne miniatury grozy
- Felietony Łukasza Orbitowskiego i Bartka Paszylka
- Opowiadania Krzysztofa Dąbrowskiego i Rafała Chojnackiego
- Komiks w odcinkach
- Wywiad z Anją Orthodox
- Antropologiczne teksty na temat Halloween w Japonii, wampirów pod choinką i grozy w kolędach.
- Z naszych artykułów dowiecie się także, czy Stephen King jest genialnym twórcą opowiadań i co łączy ze sobą grozę, Tima Burtona oraz Boże Narodzenie...

Trzeba się zaopatrzyć w lekturę na Święta. smiley
Strona 1 z 2 1 2 >
Skocz do Forum:
Polecamy

Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Zapamiętaj mnie