| Autor |
RE: ''Lśnienie'' - nowy magazyn grozy |
~muniek Użytkownik
|
| Dodane dnia 07-12-2009 08:39 |
|
|
Mmmmm, tekst o Halloween w Japonii... Czuję, że będzie ciekawie i mam nadzieję, że do świąt zdąży mi gazeta przyjść.
Są dni, są chwile, Są ludzie i są debile... |
|
| Autor |
~Lucas Użytkownik
|
| Dodane dnia 13-12-2009 12:26 |
|
|
Ja właśnie magluję Antologię Grabarza Polskiego. 10 numerów w druku więc trochę czytania jest, a do tego czcionka niemiłosiernie mała. Oślepnę. 
Może Japonia Dream także wyda swoją antologię? |
|
| Autor |
~yumi Użytkownik
|
| Dodane dnia 13-12-2009 14:15 |
|
|
|
Lucas napisał/a:
Może Japonia Dream także wyda swoją antologię?
Pomysł niczego sobie, recenzji oraz publikacji trochę jest, czyli materiał byłby ciekawy, ale to się chyba wiąże z dużymi kosztami. Dla miłośników papierkowego czytania recek byłoby to ok, ale nie wiem czy koszta by się zwróciły.
** Jeśli się nie boisz, znaczy że nie żyjesz ** |
|
| Autor |
^Sakebi Administrator
|
| Dodane dnia 14-12-2009 06:14 |
|
|
Lucas napisał/a:
Ja właśnie magluję Antologię Grabarza Polskiego. 10 numerów w druku więc trochę czytania jest, a do tego czcionka niemiłosiernie mała. Oślepnę.
Co do Antologii Grabarza, to jest to ciekawy pomysł, tyle że sprawiałby większą frajdę, gdybym już wcześniej tekstów nie znała. Jednak mimo wszystko znacznie wygodniej czyta się na papierze niż w Adobe Reader.
Lucas napisał/a: Może Japonia Dream także wyda swoją antologię?
Ty jak zwykle rzucasz szalonymi pomysłami. Owszem - pomysł, jak każdy inny - dobry, tylko powiedz mi proszę skąd wziąć zapewne pokaźną sumkę na druk?
Jak będę chciała poczytać Japonia Dream na papierze, to sobie zrobię swoją własną antologię do własnego użytku. 
PS. Pamiętajcie, od jutra można składać zamówienia na drugi numer ''Lśnienia''.
"呪い人z93;の怒りで死亡しz89;場所に人住んで演技にキャストしますz90;人に到達することができます-死ぬことをしてz89;呪い再び生まれている..." 呪怨

|
|
| Autor |
~Kasia Użytkownik
|
| Dodane dnia 14-12-2009 09:27 |
|
|
|
Jeśli chodzi o wydanie Grabarza, to nie rozumiem sensu tego zabiegu. Po co drukować i kupować coś, co jest za darmo dostępne w internecie...no tak, ale każdy sie musi nachapać. |
|
| Autor |
~Arcibo Użytkownik
|
| Dodane dnia 16-12-2009 07:36 |
|
|
Złożyłem już zamówienie na drugi numer ''Lśnienia''. Teraz nie pozostaje nic innego, jak czekać na lekturę. 
Mam nadzieję, że artykuł dot. Halloween w Japonii będzie wart tych całościowych 13 zł + 2,50 poczta polska...  |
|
| Autor |
~Lucas Użytkownik
|
| Dodane dnia 18-12-2009 20:58 |
|
|
Arcibo napisał/a:
Mam nadzieję, że artykuł dot. Halloween w Japonii będzie wart tych całościowych 13 zł + 2,50 poczta polska... 
No nie wiem, Saki była zawiedziona poprzednim artem o Japonii. Chociaż mam nadzieję, że tym razem będzie inaczej.  |
|
| Autor |
~muniek Użytkownik
|
| Dodane dnia 08-01-2010 19:10 |
|
|
Właśnie skończyłem lekturę drugiego numeru i powiem tak: pierwsza polowa magazynu jest rewelacyjna. Bardzo podobał mi się tekst o muzykach w filmach grozy oraz na temat gier komputerowych, powstałych na podstawie powieści Lovecrafta.
Brawa dla Jana Wieczorka za ciekawy materiał o Kubie Rozpruwaczu.
A dalej? Dalej to już różnie. Tekst, na który zapewne większość z nas czekała, czyli o ''Halloween po azjatycku'' wypada dość ciekawie, ale dla fana interesującego się azjatycką grozą, nie będzie to żadna nowość.
Teraz czekam na trzecią odsłonę ''Lśnienia''.
|
| Autor |
^Sakebi Administrator
|
| Dodane dnia 08-01-2010 20:48 |
|
|
Lucas napisał/a:
Arcibo napisał/a:
Mam nadzieję, że artykuł dot. Halloween w Japonii będzie wart tych całościowych 13 zł + 2,50 poczta polska... 
No nie wiem, Saki była zawiedziona poprzednim artem o Japonii. Chociaż mam nadzieję, że tym razem będzie inaczej. 
Nie byłam zawiedziona, to złe słowo. Po prostu materiał mnie nie zaskoczył (podobnie zresztą, jak ten z drugiego numeru), ale jest jak najbardziej godny uwagi.
Co do numeru grudniowego (czyt. świątecznego), wciągnął mnie na maxa art ''Boże Narodzenie, czyli wampir pod choinką''. Po prostu rewelka! No i nawiedzone domy w grze (aut. Paweł Klimczak) też mnie wciągnęły.
Jak już wspomniałam ''Halloween po azjatycku'' po raz kolejny mnie nie zaskoczył, ale cóż...bywa i tak.
Numer godny zakupu, tak więc nie zastanawiać się tylko szukać po Empikach...tudzież zamawiać ze strony internetowej.
A tak swoją drogą chce ktoś zakupić numer pierwszy ''Lśnienia''? Przy zakupie numeru drugiego troszkę się pomylono i po raz drugi otrzymałam w przesyłce numer pierwszy magazynu. Pomyłkę szybko naprawiono, ale numer mi został. 
"呪い人z93;の怒りで死亡しz89;場所に人住んで演技にキャストしますz90;人に到達することができます-死ぬことをしてz89;呪い再び生まれている..." 呪怨

|
|
| Autor |
~Lucas Użytkownik
|
| Dodane dnia 17-01-2010 20:21 |
|
|
|
Heh, gdybym go nie miał, to z chęcią bym zakupił. Wie ktoś, kiedy ukaże się trójka? |
|
| Autor |
~muniek Użytkownik
|
| Dodane dnia 18-01-2010 07:14 |
|
|
Informacji na temat ukazania się 3 numeru jeszcze nie znalazłem, ale najlepiej odwiedzać na bieżąco stronę magazynu - http://www.lsnienie.com. Myślę, że tam dowiemy się najprędzej o datach pojawienia się kolejnych numerów.
Są dni, są chwile, Są ludzie i są debile...
Edytowane przez muniek dnia 18-01-2010 07:14 |
|
| Autor |
^Sakebi Administrator
|
| Dodane dnia 06-03-2010 08:06 |
|
|
Trzeci numer planowany jest na połowę marca. Jakieś bliżej mi nieokreślone opóźnienia się pojawiły, ale pojawi się z pewnością w marcu.
Wypatrywać! 

|
|
| Autor |
~muniek Użytkownik
|
| Dodane dnia 06-03-2010 09:31 |
|
|
A skąd to wiadomo? Masz z nimi jakiś kontakt Sakebi? Faktycznie numeru trzeciego ni widu, ni slychu...
|
| Autor |
~Lucas Użytkownik
|
| Dodane dnia 08-04-2010 21:17 |
|
|
Czy coś już wiadomo na temat trzeciego numeru? Miał być w marcu, a tu nie widać, choć mamy już kwiecień.  |
|
| Autor |
^Sakebi Administrator
|
| Dodane dnia 09-04-2010 05:45 |
|
|
Niestety, no właśnie - miał być jakoś w połowie marca, a tu już niemal połowa kwietnia i nic. 
Muniek, napisałam maila do redakcji ''Lśnienia'' i otrzymałam odpowiedź o terminie właśnie w marcu.

|
|
| Autor |
~yumi Użytkownik
|
| Dodane dnia 29-04-2010 09:06 |
|
|
Czyżby magazyn skończył się po dwóch numerach? 
** Jeśli się nie boisz, znaczy że nie żyjesz ** |
|