Strona Główna Forum
Nawigacja
Portal
  Strona Główna
  Forum
  Szukaj
  Reklama
  Redakcja
  O stronie

Dodaj

Kinematografia japońska
  Recenzje
  Aktorzy
  Twórcy
Kinematografia azjatycka
  Recenzje
  Aktorzy
  Twórcy
Japonia
  Sport
  Książki
  Artykuły
  J-music
  Kuchnia
  Japonia
  Popkultura
  Sztuka i kultura
  Anime & Manga
Ostatnie Artykuły
Wild Zero
Marebito (aka The St...
Kaidan shin mimibuku...
Ginî piggu: Pîtâ no ...
Kaidan shin mimibuku...
Reklama

Konnichiwa

Azunime

Dark Project

Inner

Festiwal Japoński

Zobacz Temat
Japonia Dream | 日本国 | Serwis o japońskiej sztuce filmowej. Poznaj Japonię, kraj pełen wrażeń! | Forum serwisu Japonia Dream | Pogaduchy
Autor Remake'i
~Kraken
Użytkownik

Dodane dnia 10-02-2009 17:54
Duzo ich nam ostatnio serwują Amerykanie, oj duuużo :/

Niektóre nie są złe (ja na przykład, jako prawdziwy heretyk wolę 'The Ring' od Kręgu smiley) ale niestety nie wszystkie trzymają poziom-.-

a Wy co o nich myślicie??

BTW:

http://img104.imageshack.us/img104/4793/lwhvjsgojr5.jpg

Padłem xDDD

Wyślij Prywatną Wiadomość
Autor RE: Remake'i
^Sakebi
Administrator

Dodane dnia 10-02-2009 21:37
Nie przepadam za remakami. Nie trzymają poziomu oryginału, o czym miałam okazję napisać w artykule ''Dlaczego Amerykanie kręcą azjatyckie remaki?''. Przyznam szczerze, że oglądam je tylko dlatego, iż interesuje mnie to zjawisko na gruncie kulturowym. Lubię porównywać amerykańską ''przeróbkę'' z jej azjatyckim oryginałem i tylko dlatego je oglądam.
Jeżeli miałabym wskazać remake, który mi się jako tako podobał... hm, będzie to ''The Ring'' oraz druga część ''The Grudge'', bo pomimo, ze znacznie odbiegała od konwencji ''Klątwy'', to jakoś miło mi się ją oglądało. smiley
4547752 http://www.agnieszkakijewska.blogspot.com Wyślij Prywatną Wiadomość
~Lucas
Użytkownik

Dodane dnia 17-04-2009 19:00
Niedługo wchodzi do kin remake ''Opowieści o dwóch siostrach'' (albo i już wszedł, nie wiem), czyli ''Nieproszeni goście''. Miałem już okazję obejrzeć ten film i powiem tak: gdybym nie wiedział, ze film opiera się na tym znakomity koreańskim dziele, to w sumie wyszedłby z tego niezły dreszczowiec, ale niestety w porównaniu z pierwowzorem wypadł słabo.
Czyli po raz kolejny się nie przekonalem do remakeów
~yumi
Użytkownik

Dodane dnia 11-06-2009 16:19
nie lubię remaków. Są bez polotu i brak im przede wszystkim klimatu.
Zgadzam się z Sakebi, że Ring jeszcze daje radę, ale naprawdę cała reszta, jaką oglądałam jest naprawdę do bani moim skromnym zdaniem.
Najgorszym remaiem jak dla mnie jest amerykańskie ''Oko''. Ten film to jedna wielka porażka i nawet nie ma go co porównywać ze znakomitym dzielem braci Pang.
~Magda
Użytkownik

Dodane dnia 02-09-2009 11:00
Ja się zastanawiam po co kręcić drugą podobną wersję skoro pierwowzór był bardzo dobry
^Sakebi
Administrator

Dodane dnia 14-09-2009 08:16
Dziś właśnie czytałam, że Amerykanie już poważnie myślą nad ''Ringiem'' part 3, który najprawdopodobniej będzie w 3D. Wprawdzie nieznany jest jeszcze scenariusz, ale nie można wykluczyć, że będzie to (podobnie jak w wersji jp) prequel. Hm, zobaczymy co z tego będzie.

"呪い人z93;の怒りで死亡しz89;場所に人住んで演技にキャストしますz90;人に到達することができます-死ぬことをしてz89;呪い再び生まれている..." 呪怨

~Magda
Użytkownik

Dodane dnia 14-09-2009 10:47
Sakebi napisał/a:
Dziś właśnie czytałam, że Amerykanie już poważnie myślą nad ''Ringiem'' part 3, który najprawdopodobniej będzie w 3D. Wprawdzie nieznany jest jeszcze scenariusz, ale nie można wykluczyć, że będzie to (podobnie jak w wersji jp) prequel. Hm, zobaczymy co z tego będzie.

Ja jestem ciekawa co z tego wyjdzie , tym bardziej że film ma być w 3D smiley
~Lucas
Użytkownik

Dodane dnia 14-09-2009 14:47
Ciekawe coż to będzie za remake, skoro w wersji amerykańskiej Samara jest ośmioletnią dziewczynką O czym film będzie opowiadać? Chyba chwile narodzin, etc... smiley
Jestem ciekaw
~Henito Kisou
Użytkownik

Dodane dnia 15-09-2009 22:29
Nie widzę problemu, jeśli będzie zrobione z głową. W takim np. F.E.A.R. mamy ducha dorosłej kobiety o umyśle dziecka. Być może z Samarą było odwrotnie i była dziewczynką o umyśle kobiety, ale ubogą emocjonalnie i przez to przywiązaną do zachowań małej dziewczynki.

Sadako is Japanese. Samara is American. Alma is International.
henito_kisou777@tlen.pl 9147004 http://henitokisou.deviantart.com/ Wyślij Prywatną Wiadomość
^Sakebi
Administrator

Dodane dnia 16-09-2009 07:11
No, jestem ciekawa jak to sobie Amerykanie rozplanują. Jeżeli będzie tak, jak napisał Henito, to pewnie da się to jakoś obejrzeć, ale póki co, to czekam na jakieś konkretne info w tej sprawie.

"呪い人z93;の怒りで死亡しz89;場所に人住んで演技にキャストしますz90;人に到達することができます-死ぬことをしてz89;呪い再び生まれている..." 呪怨

~Magda
Użytkownik

Dodane dnia 16-09-2009 13:10
Dokładnie, nic nam nie pozostaje jak czekanie na więcej informacji smiley
~muniek
Użytkownik

Dodane dnia 02-11-2009 08:54
nie oglądam remaków w ogóle. nie lubię jak diabli. obejrzałem jedynie Ring i Klątwę, ale i to z przymusu, ha ha ha....
Wku***a mnie to hollywoodzkie przewidywanie zdarzeń i wszystko kręcone na jedno kopyto.

Są dni, są chwile, Są ludzie i są debile...
^Sakebi
Administrator

Dodane dnia 27-04-2010 17:13
"Ring" znów będzie straszyć, oczywiście w 3D

Paramount Pictures ogłosiło, iż rozpoczęło wstępne prace nad trzecią częścią serii horrorów "Ring". Obraz będzie nosił tytuł "Ring 3D" i, jak łatwo się domyślić, powstanie w trzech wymiarach.
Fabuła filmu jest na razie trzymana w tajemnicy, Prawdopodobnie jednak zobaczymy nowych, nastoletnich bohaterów. Nad scenariuszem pracować będzie David Loucka.

Pierwszy "Ring" był adaptacją popularnej serii japońskich horrorów. Powstał w czasach, kiedy studia stawiały bardziej na klimat niż na przemoc, przez co film uzyskał kategorię PG-13. Obraz stał się hitem komercyjnym dobrze przyjętym także przez krytykę. Ogólny zarys całej serii jest prosty. Jeśli obejrzysz tajemniczą kasetę wideo, czeka cię telefon zapowiadający śmierć za siedem dni.

Hm, jestem ciekawa co z tego wyjdzie...

~yumi
Użytkownik

Dodane dnia 29-04-2010 09:04
Ech, jakoś rąk nie zacieram, bo znając życie pewnie szmira jakaś wyjdzie.
Jestem tylko ciekawa efektów 3D i na jakiej podstawie (o ile w ogóle) opierać się będzie fabuła.

** Jeśli się nie boisz, znaczy że nie żyjesz **
Skocz do Forum:
Polecamy

Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Zapamiętaj mnie